Inmiddels hebben we in totaal 240 deelnemers mogen verwelkomen binnen het onderzoek. Hiermee hebben we ons streven gehaald en zijn niet meer opzoek naar nieuwe deelnemers.
We zijn ongelooflijk blij en dankbaar dat zoveel gezinnen mee doen aan Baby’s eerste hapjes!

De overgang naar vaste voeding roept bij ouders vaak vele vragen op. Door mee te doen aan het onderzoek ‘Baby’s eerste hapjes’ helpt u mee aan de ontwikkeling van adviesprogramma’s voor ouders over het voeden van jonge kinderen. Als kinderen op een prettige manier leren eten, draagt dit bij aan hun welzijn in hun verdere leven.

Kunt u deelnemen?

U kunt meedoen aan het onderzoek als u zwanger bent van uw eerste kind of net een eerste kind hebt gekregen dat op dit moment 4 maanden of jonger is en nog geen bijvoeding heeft gehad, en als u daarnaast de voornaamste verzorger bent van uw kind. Uiteraard spelen ook vaders een rol bij het voeden van hun kinderen. Vanwege de vergelijkbaarheid van de onderzoeksgegevens van dit onderzoek, richten wij ons echter alleen op moeders. Als u zich aanmeldt voor het onderzoek, bekijken we eerst of u kunt meedoen door u een aantal vragen te stellen.

Is er een vergoeding wanneer u besluit mee te doen?

Tijdens de eerste zes maanden van uw deelname, ontvangt u gratis babyvoeding voor uw kind. Voorafgaand aan het voedingsschema ontvangt u rijstebloem voor vijf dagen en vervolgens 19 dagen lang voor elke dag een voeding. Na dit schema ontvangt u nog eens 100 gratis voedingen, verspreid over een periode van 5 maanden. Daarnaast ontvangt u een aantal keer een klein cadeautje voor uw kind, en voor de laatste drie bezoeken een cadeaubon van 25 euro per bezoek. Tot slot krijgt u aan het einde van het onderzoek een DVD met leuke videofragmenten van uw kind die tijdens het onderzoek zijn gemaakt.

Privacy

Zoals vereist in de Nederlandse wet worden alle onderzoeksgegevens strikt vertrouwelijk behandeld. De gegevens zullen door de onderzoekers geanonimiseerd worden opgeslagen en alleen worden gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van uw persoonsgegevens, al het verzamelde materiaal zal worden opgeslagen zonder uw naam te vermelden. Ook de beeldopnames die tijdens het onderzoek worden gemaakt zullen worden opgeslagen zonder uw naam te vermelden en alleen door de onderzoekers van ‘Baby’s eerste hapjes’ worden bekeken, tenzij u expliciet toestemming geeft voor gebruik buiten het onderzoek. Indien u toch bezwaar heeft tegen het maken van video-opnames, kunt u helaas niet meedoen met het onderzoek.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Denkt u rustig na over of u wel of niet mee zou willen doen met het onderzoek. Klik hieronder voor de informatiebrochure (in pdf). Indien u na het lezen van deze brochure nog vragen heeft over het onderzoek, kunt u contact opnemen met een van de onderzoekers. Om u direct aan te melden voor het onderzoek kunt u op onderstaande button klikken om een e-mail naar de onderzoekers te versturen. Zij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Brochure Contact